A meetfactory csoportkiállításon a cseh művészek feltörekvő generációjá

A gyógyszerek használata messze nem csak az idősek számára

Bár általában a legnagyobb tapasztalattal rendelkeznek a lenyelésük során. De még a fiatalabb évek sem vehetik könnyedén a gyógyszerek megfelelő kezelésének szabályait. Mire kell vigyáznod.Függetlenül attól, hogy ezek vényköteles gyógyszerek vagy over-the-counter, bizonyos kérdések mindig felmerülnek azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezdik el szedni őket.

A gyógyszerek használata messze nem csak az idősek számára

Ezért összeállítottunk egy rövid listát a legfontosabb elvekről, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.Milyen információkat kell megosztania azzal a személlyel, aki egészségügyi ellátást nyújt Önnek.Információ az allergiákról vagy allergiás reakciókról bármilyen gyógyszerre.Szed-e bármilyen gyógyszert vagy étrend-kiegészítőt, beleértve azokat is, amelyek over-the-counter.Az orvosnak vagy a gyógyszerésznek mindent tudnia kell.Ha terhes vagy terhességet tervez, ossza meg ezt a hírt szakemberrel. Ugyanez vonatkozik a szoptatásra is.

Tájékoztatnia kell az egészségügyi szakembert is, ha egy adott étrendet követ, különösen azt, amely alacsony nátriumtartalmú vagy cukor.Bízzon Önben, ha más egészségügyi problémái vannak, mint azok, amelyekre a gyógyszert felírták Önnek.Tájékoztassa a szakembert a gyógyszerek szedésének nehézségeiről.Mit kell tudni a gyógyszer helyes szedéséhez.Felhívjuk figyelmét, hogy ezek általános ajánlások. Ügyeljen arra, hogy kérje az egészségügyi szakember utasításokat a konkrét gyógyszerek, amit kellene venni.

A gyógyszert pontosan az orvos utasításai szerint vegye be. Ugyanakkor a kezelés időtartama alatt.Olvassa el figyelmesen a betegtájékoztatót. Ellenőrizze a lehetséges mellékhatásokat, figyelmeztetéseket és óvintézkedéseket. Ha bármilyen mellékhatást észlel, azonnal értesítse orvosát.Ismerkedjen meg az egyes vényköteles gyógyszerek céljával, beleértve az étrend-kiegészítőt is. Tudja meg, hogyan működnek a szervezetben.

Ne hagyja abba az előírt gyógyszerek szedését anélkül

Hogy orvosával konzultálna.Forduljon orvosához, mielőtt bármilyen új, vény nélkül kapható vagy vényköteles gyógyszert szedne.Kérdezze meg orvosát, ha nem szükséges, hogy orvosi azonosítót viseljen az Ön által szedett gyógyszerek típusához. Ez vonatkozik például a warfarinra vagy az inzulinra.

Ne hagyja abba az előírt gyógyszerek szedését anélkül

Orvosi azonosításra van szükség abban az esetben, ha azonnali orvosi vizsgálatra van szüksége.Be tudja venni a gyógyszert üres gyomorra.Meg tudod törni vagy összetörni őket.Olvassa el figyelmesen a betegtájékoztatót és a használati utasítást. Egyes gyógyszereket étellel vagy itallal kell bevenni, másokat üres gyomorra kell venni.Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha vannak olyan élelmiszerek, amelyeket el kell kerülnie a gyógyszeres kezelés során.Ha a gyógyszert vízzel veszi be, igyon egy egész negyed literes poharat.

A gyógyszert megfelelően kell inni. A víz hiánya mind a torok irritációját okozhatja, mind pedig megakadályozhatja a gyógyszerek megfelelő működését.A legtöbb esetben az alkoholfogyasztással járó gyógyszerek használata kizárt. Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy vannak-e Gyógyszerkölcsönhatások, vagy kérjen további információt gyógyszerészétől.Nyelés előtt ne törje össze, ne törje össze vagy rágja szét a gyógyszert, kivéve, ha erre felkérik.Ne vegyen be a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által felírt vagy a betegtájékoztatóban említett adagokon kívül más adagot.Mikor kell gyógyszert szednie.Próbálja meg a gyógyszert minden nap ugyanabban az időben bevenni.

A kívánt hatás elérése és a lehetséges mellékhatások kockázatának csökkentése érdekében feltétlenül kövesse kezelőorvosa vagy gyógyszerésze utasításait.Ne essen pánikba, ha elfelejtette bevenni a gyógyszert.vedd el, amint eszedbe jut. Ha már majdnem ideje bevenni a következő adagot, hagyja ki a kihagyott adagot, és térjen vissza a szokásos ütemtervéhez. Határozottan ne vegyen be két adagot, hogy pótolja az elmulasztott adagot. Olvassa el a betegtájékoztatót, hogy megtudja, mit javasol a gyártó ilyen esetekben. Sok drogot szed, és sok a zűrzavar.Próbálja ki a kábítószer-szervezők, amely osztja a gyógyszert az egyes napok és napszakok, és nagyban megkönnyíti a munkát.

Related Posts