Az öregedés jelei – A rugalmasság elvesztése és a mély ráncok

Az öregedő bőr jelei 25 éves kortól kezdenek megjelenni a bőrön. Szokás szerint először a vonalak vékonyabbak, majd ráncok következnek. Az idő múlásával térfogatvesztés és rugalmasságvesztés jelentkezik. Csökkentik a bőr tömörségét és fényességét, és a ráncok mélyebbé válnak.

Az öregedő bőr folyamat jellegű, nagyrészt olyan tényezők okozzák, amelyek nem képesek kontrollálni (mint például a faktor gén). A játékban azonban vannak külső tényezők is, és ezek közül sokakat megváltoztathat a pozitív irányba.

Az életmód néhány választása (például a napfény mennyisége, amelynek kitesszük a bőrünket és az étrendünket) felgyorsíthatja az öregedő bőrt és idő előtti öregedést okozhat. Az erre a problémára érzékeny döntések meghozatala és annak a bőrnek a védelme, amelyre szüksége van, az akarat segíthet abban, hogy hosszabb ideig fiatalnak nézzen ki és maradjon.

Amint a bőrünk öregszik a szerkezetéig, megváltozik. Csökkenti a rugalmasságot, a tömörséget, a fényerőt és az ellenállást, ugyanakkor növeli a ráncokat. A rugalmasság elvesztése, valamint a mély ráncok megjelenése az öregedés egyik FŐ jele a bőrrel érő nőknél.

A feszesség elvesztése és a mély ráncok

A fiatal bőr felépítése erős és ellenálló, nagy mennyiségű kollagénnel és elasztinnal rendelkezik – amelyek együttesen segítenek a bőr sima és feszes megőrzésében. Az életkor előrehaladtával a kollagén és az elasztin koncentrációja csökken (a kollagén évente 1% -kal). Ez károsítja a bőrszövet szerkezetét és a bőr ellenállásának elvesztését okozza. Kevésbé szilárd és a ráncok mélyebbé válnak.

Az egyik másik tényező, amely meghatározza a tömörség csökkenését és a mély ráncok kialakulását, a sav Hyaluronic termelésének csökkenése. Természetesen a fiatal bőr termeli, körülveszi a sejteket, és segíti a víz visszatartását. Az életkor előrehaladtával azonban csökken a savas hialuronsav termelése, a bőr kiszárad, és kemény és tömör lesz.

A fényerő elvesztése. Amikor öregszünk, a bőr mikrocirkulációja csökken, és a tápanyagok és az oxigén bevitele a bőr rétegfelületében kevésbé hatékony. Ez a fiatal bőr színfényének csökkenését okozza.

Kép, amelyen a bőr érett. Az érett bőrön hiányzik a rugalmasság, a fényerő, az ellenálló képesség és a ráncok. (sematikus kép)

Okok és kiváltó tényezők

Külső okok. Az idő előtti öregedést okozó stressz oxidatív hatását az életmódhoz kapcsolódó tényezők sora gyorsítja és váltja ki.

Változások hormonális. A hormonok hírvivőként működnek a bőrben, serkentve olyan anyagok termelését, mint a kollagén, amelyek struktúrát és tömörséget kölcsönöznek, és simává és puhává teszik azt. A menopauza alatt az aktivitási hormon lelassul és a kollagén szintje csökken.

Középkorú nő. A bőr öregedésével különös gondozást igényel.

Füst. A dohányfüst a bőrre káros gyökök egyik fő oka. A dohányzás gyengíti a bőrt és hozzájárul a ráncok kialakulásához:

  • Károsítja a mikrocirkulációs bőr rendszerét, ami csökkenti az oxigén és a tápanyagok mennyiségét.
  • Károsítja a kollagént és az elasztint, a rostokat, amelyek a bőr erejét és rugalmasságát adják.

Diéta. Néhány étel, főleg gyümölcs és zöldség, gazdag antioxidánsokban, és segít megelőzni az idő előtti öregedést és általában az öregedő bőr lelassulását.

Alváshiány. A bőrnek alvásra van szüksége a megújuláshoz és a regenerálódáshoz.

Nap. A túlzott napsugárzás – az elégtelen vagy nem megfelelő fényvédelem mellett – a bőr idő előtti öregedésének több mint 80% -áért felelős.

A sugarak Az UVA és az UVB sugarak rövid és hosszú távon a nap által okozott károkhoz vezethetnek. Az UVB sugarak behatolnak a bőr felső rétegébe (hámrétegbe), és a napégést, valamint a DNS károsodását okozhatják. Az UVA sugarak mélységesen behatolnak a bőr réteg (dermis) rétegébe, szabad gyököket képezve.

Ezek közvetett DNS-károsodást, következésképpen csökkent sejtaktivitást, a bőr idő előtti öregedését és az öregedés látható jeleinek felgyorsulását: ráncokat, térfogatcsökkenést és rugalmasságvesztést, valamint mély ráncok képződését okozhatják. A káros UV sugárzásnak való túlzott kitettség szintén nem egyenletes, sőt súlyosabb esetekben még a bőr rákja is. Az UVA és UVB sugarak hatásáról itt olvashat bővebben.

Környezetszennyezés

  • A szennyezés kiváltja a szabad gyökök képződését, és felgyorsítja az oxidatív stresszt a bőrben.
  • Olyan nők, akik jobb kézzel védik a szemet a naptól
  • A nap gyengítheti a bőr szerkezetét és felgyorsíthatja az öregedő bőrt.
  • A szennyezés felgyorsítja a stressz oxidációját a bőrben.

Mi történik a bőrünkkel?

A feszesség elvesztése és a mély ráncok megjelenése valamilyen módon elkerülhetetlen részét képezi a bőr öregedésének folyamatában. Az öregedő bőr folyamat jellegű, nagyrészt olyan belső tényezők okozzák, amelyekkel nem tudunk fellépni. Ugyanakkor számos külső tényező játszik szerepet az öregedő bőrben, és ezek közül számos intézkedhet az idő előtti öregedés megelőzése érdekében:

Belső okok. Régi biológiai okaink a bőr szerkezetének és a mobil funkciók hatékonyságának változásának, az anyagcsere pedig évről évre lelassul.

Hatóanyagok – Győződjön meg arról, hogy a következő összetevőket ötvözi a képletekkel:

Az arctin a bojtorján gyümölcséből kivont természetes hatóanyag. Serkenti a falak telefonjaiban meggyengült szöveti kötések javításának mechanizmusát. Az Arctina még a kollagén megújulásának folyamatát is felgyorsítja a sejtek bőrében – olyan drámai módon lelassul, amikor öregszünk. És a termékek egyik összetevője a nappali krém és az éjszakai krém, amely javítja a bőr rugalmasságát és feszességét, érlelődik és csökkenti a ráncok megjelenését.

Silymarin. A szilimarin a Milk Thistle növény (más néven Agave) kivonata. Ez egy híres és erős antioxidáns, amely megvédi a kollagént és az elasztint a stressz oxidatív hatásaitól. A Kutatóközpont felfedezte és bebizonyította, hogy aktiválja a bőr mikrocirkulációs rendszerét is a szintsejtig. És ‘még egy összetevő kulcs a krém nappali krém és éjszakai.

  • Nők, akik az arcra kenik a krémet
  • A bőrápoló termékek formulái erősíthetik, belülről kitölthetik a ráncokat és javíthatják a fényességet
  • Nők, amelyek olajjal kombinálják az arcot és krémet
  • Az antioxidánsokban gazdag formulák segítenek megvédeni a bőrt a stressz oxidatív hatásaitól.

Related Posts