Onychomycosis: diagnózis és hogyan kell kezelni

Az un’onicomicosi diagnosztizálásához dermatológiai látogatásra van szükség, amelynek során az orvos megvizsgálja a körmét a mikroszkóppal, és elvégez egy próbatermést, a köröm néhány töredékét elvéve. Ily módon azonosíthatja a fertőzésért felelős gombát, majd kiválaszthatja a megfelelőbb kezelést. Szövettani vizsgálat csak speciális esetekben lehet szükséges.

Ami a típust illeti, az ONO felmérés szerint az esetek 61,4% -ában subungualis onychomycosis, az esetek 20,8% -ában felszínes és 17,8% -ában. A körmök gombás fertőzése fertőző, és nem spontán módon oldódik meg, ezért fontos a korai kezelés, azért is, mert a köröm időzítő regenerációja meglehetősen hosszú. Ezért, ha azonnal beavatkozik, nem ad időt a gomba szaporodására, ezért először képes lesz gyógyítani a fertőzést.

Valójában, figyelembe véve, hogy a kezek körmének is 6 hónapig, míg a lábaké 9-12 hónapig teljesen megújul, a kezelés időtartama szorosan kapcsolódik a köröm újratermelődéséhez. Röviden, ahhoz, hogy a köröm visszatérjen a szokásos megjelenéshez, meg kell várni, amíg teljesen meg nem újul. Minden szempontból szükség lehet a köröm fertőzött részének eltávolítására, csak a fertőzés terjedésének kockázatának csökkentése érdekében.

Gyógyszerek

Onychomycosis, amelyet a gombaellenes helyiségek kezelnek, amelyek olyan alapelveket tartalmaznak, amelyek képesek eltávolítani a gombát. Ezek a hatóanyagok:

  • amorolfin: fungisztatikus hatást fejt ki (gátolja a gomba növekedését) és gombaölő (elpusztítja a gombát). Hetente 1-2 alkalommal alkalmazzák 6-12 hónapig, vagy az orvos jelzése szerint a gombás fertőzés mértéke és súlyossága alapján;
  • cikloprioxolamin : gombaölő hatású, naponta 6-12 hónapig alkalmazzák;
  • bifonazol: gombaölő szer, amelyet dermatophyták ( pl. ótvarok), saccharomyces ( pl. Candida) és más patogén gombák okoznak . Napi egyszer alkalmazzák 4 hétig.

A gyógyszerek lehetnek krémek, krémek és zománcok formájában, amelyeket helyileg alkalmaznak. Az orvos értékelheti az orális gombaellenes gyógyszerek bevitelét is. Ami a mázakat illeti, könnyen felvihetők, és előnyük, hogy növelik a körömben aktív alapelv behatolását. A köröm fölött védő fóliát is képez, oly módon, hogy az aktív hatóanyag ne szétszóródjon.

A gyógyszertárban a tollak specifikációi is lehetővé teszik az onychomycosis kezelését az aktív hatóanyag alkalmazásával, még az ágy köröm alatt is. Végül a gombaellenes spray-k vagy porok használata cipőkben hasznos lehet.

Sebészeti kezelés

Súlyosabb esetben a fertőzés, vagy ha ez nem reagál a kezelésre, szükség lehet a köröm eltávolítására egy beavatkozási műtéttel. Ambuláns alapon, helyi érzéstelenítéssel végzik. A műtét után közvetlenül az ágy köröm a gyógyszerek gombaellenes helyiségeivel. Ez a fajta beavatkozás gyakran ad eredményt a legjobban, mivel a gyógyulások az esetek több mint 80% -ában véglegesek, a fertőzött köröm teljes megszüntetését jelentik.

Onychomycosis: természetes kezelések a körömre

Természetes gyógymódok a köröm gombás fertőzésének kezelésére

A kezdeti szakaszban előforduló onychomycosis esetén előfordulhat, hogy a fertőzés terjedésének elkerülése érdekében természetes termékeket vesz igénybe. Ezek között :

  • teafaolaj: ennek az olajnak a különböző funkciói között megtalálható a gombaellenes és antibakteriális hatás is. Néhány csepp alkalmazható az érintett körömre, naponta többször és megelőzésként is;
  • levendula esszenciális olaj: még ez a gyógymód is közvetlenül a körömre alkalmazható. Elég néhány csepp naponta egy-két alkalommal. Prevenciós célokból ez az olaj hozzáadható a lábfürdőhöz;
  • hidrogén-karbonát: sokszor hatékony gyógymód, mikózis esetén különösen megelőzés céljából hasznos lehet. A lábfürdő hozzáadásával vagy a csomagok gyakorlásához naponta többször.

Fertőtlenítőszerként akár sót, ecetet és citromot is használhat, hogy feloldódjon a vízben a lábmosáshoz. A citromot közvetlenül a gombára is felvihetjük, így néhány percig hatni hagyjuk.

Hogyan lehet megelőzni a körömgombát

Az összehúzódás elkerülése érdekében a gomba jó csökkenteni vagy kiküszöbölni a kockázati tényezőket, és különösen követni a láb gondos higiéniáját, mosással és napi zokni cserével, valamint váltásra a különböző típusú cipők között. Csökkenti annak kockázatát, hogy a körmök rövidek és jól tiszták legyenek, elkerülve az abszolút elfogyasztást (a kéz körme esetén), és vigyázva, hogy ne vágja körül a kutikulákat, mert ez megkönnyíti a csírák bejutását.

Ezenkívül kerülni kell a körömkozmetikumok használatát az esetleges foltok vagy hiányosságok leplezésére, mert ezáltal súlyosbítja a fertőzést. Mivel fertőzés fertőző, jó elkerülni a mezítelen állást és a gombákat befogadó felületek – úszómedencék, edzőtermek, szaunák és öltözők – érintkezését.

Miután megmosta a lábát, gondosan szárítsa meg, különösen a lábujjak között.

Csak egy kellemetlen esztétikai probléma van, de az egészség problémája is, amely a körmök leeséséhez vezethet: íme, hogyan lehet az első pillanattól megszabadulni a gombától, ez az 5 gyógymód természetes . 5 gyógymód természetes a gombák számára a láb körmén. A körmök gomba, amely szintén onychomycosis, a testünk nedvesebb területeit érinti, zöldes foltok megjelenését eredményezi, sűrűsödik és romlik a köröm. 

Elterjedt, különösen azoknál, akik sportolnak, és nedves környezetben járnak öltözőként vagy úszómedenceként, az onychomycosis különösen a lábat érinti, a test azon területét, amely sok nedvességet visszatart, különösen fizikai tevékenység végzése után. Tehát a körmök romlani kezdenek, hogy komolyabb esetekben lehulljanak , vagy műtéti úton kell eltávolítani őket; ezért tanácsos hirtelen cselekedni a probléma megoldása érdekében, a gomba elleni küzdelemben annak fejlődésének kezdeti szakaszában.

Related Posts